ÚJ TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ ÉPÜLT A HEGYKÖZBEN

Az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program Turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt (ÉMOP-2.1.1/C-11) pályázatra benyújtott „Zempléni Fehér Szikla Turisztikai Bemutató- és Látogatóközpont” című ÉMOP-2.1.1/C-11-2011-0004 projekt megvalósítására a füzérkomlósi MAZ-FA Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft 49.999.600,- Ft támogatást nyert el.
A projekt megvalósítása során az év teljes időszakában, a látogatók számára tartalmas időtöltést biztosító egyedi, komplex kínálatot nyújtó, újszerű megoldásokat alkalmazó bemutató- és látogatóközpont épült meg.

A projekt keretében egy új, korszerű informatikával felszerelt bemutató- és látogatóközpont épült meg. Az attrakció épületében a szecesszió stílusjegyeihez illeszkedő fogadótér, kiállítótér, korhű étterem és látványkonyha, valamint egy kerékpárkölcsönző várja a látogatókat.
Az épületben a Zempléni-hegység növény- és állatvilágát, Füzérkomlós község helytörténetét, a különböző tematikus-, gyalog- és kerékpártúra lehetőségeket mutatjuk be.
A fejlesztés során egy télen-nyáron igénybe vehető, mozi élményt nyújtó (HD) kamerás vadmegfigyelő rendszer is kiépült a látogatók számára. Emellett szakszerű vezetéssel biztosítjuk a természetben történő látogatást. A fiatal célcsoport számára a szabadidő hasznos eltöltésére geocaching egység kialakítása történt meg és különböző szabadtéri foglalkozások (ügyességi próbák, kézművesség, tanösvény túrák stb.) lebonyolítására kerül sor.
A tervezett fejlesztés illeszkedik a kistérségi idegenforgalmi fejlesztési koncepcióhoz, már meglévő turisztikai vonzerőkhöz, és épít a projektgazda turisztikai tapasztalatára.
A projekt fő célja, hogy a megvalósuló attrakció a látogatószám növelésével hozzájáruljon a térség turisztikai versenyképességéhez és a kistérségben élők életminőségének javításához is.
A fejlesztés eredményeként a munkavállalók száma megduplázódik.
A projekt teljes összköltsége 71.428.000,- Ft, melyhez a pályázat keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a Magyar Köztársaság központi költségvetése összesen 70%-os, 49.999.600,- Ft-os támogatást nyújtott.

   
   


Sajtóközlemény nyitó

Sajtóközlemény záró

Sajtómegjelenés 1

Sajtómegjelenés 2


infoblook.jpg

 

Copyright 2012:FOCUS-Trió Bt

 

Webhosting:MikroSysNet Kft